Followers

Proud To be One

Proud To be One

Friday, October 29, 2010

Penat!!!!

salam....
hai3x....

aiseh..penatnyew aku...kenapa??? baru jew sampai umah..bergerak dari KMJ pukul 2.30 ptg tdi dan tibe di rumah pada pukul 7.30 mlm...ahai..sakit pinggang aku dibuatnyew....tp time kasih kepada pakcik tersayang yg jemput aku kat tangkak.....hee~~...dye ada hal..terpaksa lah aku ikut dye g batu pahat kejap...g anew?? kg seri medan batu pahat.....

hurmm..akhirnyew...cuti sem yg dinanti tibe jua...last paper tadi sebelum balik adalah biologi...
alhamdulillah...aku dapt jawab...(tapi tak tahu lah betul ke tidak )...aku men bedal jew tadi..mmg lah masuk apa yg aku baca...sebijik2..tp still aku rasa bnyak salah....tp aku agak puas dgn biologi aku berbanding dgn paper2 yg lain....lalala~

arghh....ape2 pun aku dah tibe rumah..dan ape yg aku tahu..aku nak tidow!!! puas2x....hahaha...
ZzzzZzzzZzzz

Monday, October 25, 2010

haloo!!!!!

hai3x....
bertemu kembali....wah...nmpaknyew aku semakin aktif menulis.....dan aku uga menyukainya...walaupun x lama lagi ujian akan menjelang nmun aq tetap nak unline...ta kira2...lalala~~

bailklah...agak2 korunk entry kali ni tentang apew???....
hurm...
cube teka....aku tunggu ni...mana tahu korunk teka betul kan....
lea lah jdi tukang tilik ke nanti...hahaha

hurm...actually entry kali nak cerita sal 'hantu'....bohong lah kalau korunk x tahu pape pasal nik....semua tempat,,,bnyak atau sikit...pasti ada kes2 berkaitan dgn benda ni.....bohong jugak kalau aku kata aku tak takut...hurmmm....

tapi dlm takut2 tuh..ttp nak tahu pasal benda ni kan...bila bercerita tuh mcm best...pastu nanti tido malam siap lah..berpeluk-peluk....utk insan2 yg duduk asrama mesti lagi bnyk cerita tntg benda nik kan...
hurmm...dulu masa aku duduk asrama pun bnyk cerita tntg nik...yg kene hempap lah...yg kene kacau lah..macam2 ade....

ada satu kes tu...di hostel lama aku...adelah seorang kakak tuh...dye pergi gosok gigi..malam2....(beselah...x gosok gigi t kang tido dgn mknn x seda plak kan..)...tgh dye dok sedap nikmat menggosok gigi dgn ubat gigi..( xsilap aku colgate)...dye perasaan ada org sebelah dye...kalau kau..tgh gosok gigi..mesti kau nak tgok org kan...so..dipendekkan cerita kakak tuh pun tgok...dan alangkah terkejutnya dye apabila melihat,,,sebelah dye tuh org tgh gosok gigi pakai pisau dan penuh dgn darah...kakak tuh pengsan dekat situ jugak...

hurmm..itu salah satu dari cerita kat hostel lama aku...asrama kan..biasalah tuh...ada satu dom kat hostel aku tuh..dah jadi tempat jin beranak pinak dah....dom uh mmg x pernah bukak sebenarnyew...tp nak dijadikan cerita,masa taun aku masuk,mmg ramai...so..dom tuh kena bukak..sbb budak2 takda bilik,,,,tp yg duduk dlm bilik tuh semua kakak2 dari kelas KAA...(aliran agama)...dan...memula aku tak tahu pun bilik tuh penuh dgn benda tuh...sampai lah ada satu kes histeria besar2an di ostel..(tp time tu aku outing balik umah)...yg kene lak tu kawan aku....

rupenyew malm tuh diorang buat mlm hati ke hati...cerita masalah diorang...ada sorang kakak tuh meraung panggil mak dye..(yg dah mninggal)...dye rindu...tibe2 kawan aku histeria...ramai lak uh...hurmm...sian kawan2 aku...dowang nmpk gule2 lah...pastu bayangan wanita lah...

adew senior tuh tnya kat kawan aku yg histeria tuh...dye tnya..
'kau sape?? kau nak ape??"
"aq cari anak aku...aku nak anak aku..."..(kawan aku jawab...suara dah berubah)
"sapa anak kau?"
"Rabiatul sarah.."...kebetulan,.,,nama kawan aku yg kena tuh Arbaatul Sarah..hampir sama dengan nama anak bnda tuh...
senior tu pun kata..
"ni bukan anak kau..anak kau xde kat sini....''
tp bnda tuh tak nak pergi..so,,kawan aku tuh ayah dye amik bawak balik rumah....hurmm....aku xde masa kejadian..agak rugi x dapat tgok..hurmm....

ish..k lah..aku cuak nak tulis banyak2 nik...kang x pasala2 kang....k lah...cau...
assalamualaikum....

Sunday, October 24, 2010

ARGGGHHHH!!!!!!!!

Mkin aku xnak pikir....mkin lak ko dtg....aku xnak pikir ko lah...ko lea blah dari otak aku x!! apsal lah ko nik menyerabutkan otak aku....aku benci tahu x...aku sakit...aku luke...

msti korunk tertanya-tanya kenapa dgn aku ni....hahah...actually aku okey jew...( tak tahusebenrnya tgh gila )....
hurm...suah jadi seorang pelajar kan....mkin nak periksa mkin banyak halangan dan cobaan....ape lagi kepada budaq2 otak jahat cam aku...biasalah..budak kechik kan...ade je salah aku yg org nmpak...

tp aku x kisah pun..asalkan anku gembira...yelah..walaupn maybe maaf aku kepada insan yg berkenaan ibarat mcm tanam tebu tepi lidah...tp aku tahu apa yg aku buat....aku dah mintak maaf dgn ikhlas n its up to them....mm aku dah kehilangan kawan kerana sikap aku...tp aku kan kuat...so..x penting kot....
aku masih lagi boleh hidup..xmati lah lau aku xde kawan..cume x keruan je..lalala~~

ape yg aku tahu...aq dah biasa hidup sorang..mungkin nmpk mcm bohong..tapi itu yg aku rasa...biarlah apa org nak kata...AKU ADALAH AKU DAN AKAN MENJADI AKU SELAMANYA....xde ot=rg boleh merubah aku selain diri aku sendir..dan aku x mahu ubah diri aku...kenapa????
sebab aku suka diri aku....budak jahat....budak kejam???

pendekkan cerita..biarlah aku hdup dlm dunia aku sendiri....kan??
wassalam.....

Friday, October 22, 2010

aq budak jahat

Tak ade benda sebenarnya yg aku nak tulis...tp bila aku terbaca blog seorang insan itu...baru aku sedar,,,aku mmg jahat....jahat sangat....walau mcm mane org ckp aku baik,aku comel n wateva..aku tahu aku mmg jahat....


budak jahat...


























sifat aku buat org mudah berteman dgn aku...sifat aq yg mesra mungkin mnarik perhatian insan itu...


kawan2...
boleh tak ajar aku supaya jd budaq baik???
boleh tak ajar aq supaya x kecewakan org???
aku ni jahat sgt...
aq hidup dalm dunia ego aku...dunia budaq2 aku....


mmg....realiti korang semua nmpk aku ceria...aku hepi...aku senyum..ketawa...usik2 org...tp dalaman???
aq saja yg tahu....mungkin org ingat aku mmg budak yg x padan kechik..suka menyakitkan hati org...suka mengacau org....hati kering...thunya nak enjoy jewp..( beselah..budak2 lah katakan)
tp sapew yg tahu...dlm diri aku ni adew aq yg lain..'aq' yg org lain x nmpk....'aq' yg aq sndiri nyorokkn dari korunk supaya korunk xtahu sapew 'aq'....


walau rapat mcm mane pun korunk xkan nmpk 'aq' tu....'aq' yg lemah..'aq' yg kuat nanges...'aq' yg lembut....haha...lembut ke aku?? hnya aku yg tahu...
walau mcm mane kuat pun aku...walau mcm mane kering pun hati aku....dlm...aku msih lg perempuan...yg hati mudah terguris....mudah terasa....jahat??kejam?hipokrit??
ye...aku akui....


dye buat aq sedar aq mmg jhat....aq mmg ptut x de kawan kat dunia ni kot....hurmm...dlm ramai2 kawan aku sejak aku sekolah rendah...xde sorang pun yg faham aku....mereka hanya kata..
''ayu,aku faham kau...aku kenal kau..."
tetapi realitinya...TIDAK....yg diorang kenal..yg diorang nmpk..yg diorang tengok dan yang diorang kata bukanlah aku.....


susah utk mengenali sifat seorang NURHIDAYU BT. MD.NOH....even my mom n dad x kenal aku yg sebenar....


dan aq x mengharapkan korunk kenal aku....even si 'dia' yg special dlm hidup aku.....krn aq tahu sukar tok menembusi lubuk hati insan seperti aku....


tp jgn risau....
aku akn sentiasa senyum...
sentiasa ceria...
sentiasa hepi...
sentiasa ketawa...
dan sentiasa bercerita utk korunk.................


aq mintak maaf....
aq budak jahat.........





Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "