Posts

Showing posts from September, 2010

RAYA...

Selamat Hari Raya..kepada saudara serta saudaro..setahun hanya sekali mereyakan hari yang mulia ini.... hee~~ aq suke sgt dgn hari raya nik...knp??sebab inilah masa nak dptkan baju kurung baru secara berpukal...wakakaka,,,,,xdelah....juz kidding...tp lau boleh mmg nak bnyk...tp kite kene berjimat..kan??? Bila cakap pasal hari raya nik..bnyak sgt kenangannyew...bila aq dok tgok sepupu2 aq yg kechik2..aq teringt lak masa aku kechik2 dulu... haha..hari terakhir pose atau hari kedua pose..semangat dok kat depan tv ( salunye TV3 ) nak tgok pengumuman Raya...aq,adeq2 aq n sepupu2 yg hampir sebaya dgn aku ( padahal aq pling tue ) kat tangan masing2 sedia dag mercun ngan bunga api..yg kecik2 cume mercun pop2 tuh je..xlea lain..hee~~.. bila kuar je muka atok yg kai songkok siap samping yg dok kat sofa je kat tv tuh sume diam...tunggu dye cakap... bila terdengar je kata2 "TARIKH HARI RAYA AIDILFITRI JATUH PADA HARI ......" sume dok menjerit,lompat2 cam katak..cam org ta betul sambil kata yeaa…

SaLaM PeRkEnAlAn...

Image
assalamualaikum...
ai sumer....alhamdulillah...setelah lama memikirkan sama adew nak wat blog atau tak..akhirnyew ayue wat jugak blog ni....perasaan? agak hepi even ayue lom tahu lagi pe yg best sgt tntg wat blog..kate kengkawan jd blogger bip best sbb kite dpt sharing dgn org tntg akt kite or pape je...i guess i wanna try it...better late from nothing kan...
utk kengkawan terima kasih kerana bg idea utk ayue mengembangkan bakat penulisan ayue dlm blog...lau x tak tahu la..mesti idea ayue t cume dlm buku je...tak bergerak-gerak kan....
insya Allah..dgn adenyew blog ni ayue nak try menulis dgn lebih giat even jarang bukak nanti..(maklum,sibuk belajar n x dpt bwak lappy ke kolej  huhu...T.T ) 

ketam@ayue akan berusha...chaiyyookk!!! hee