Followers

Proud To be One

Proud To be One

Wednesday, December 22, 2010

Bad Mood!

aq benci3x!!!!!
time aku tengah adew mood nak belajar nak wat kejew pehal lak ko lea datang!!! aq benci lah..aku xnak ko..ko x faham kew??apsal ko paksa aku pergi jugak!! ko tahu tak aku x nak..aku nak belajar...apsal2!!!!....

sebab ko aku marah2 org lain...sebb ko aku hampir2 nak tendang kucing...sebab ko aku rase nak tumbuk orang,,benci lah!!! aq benci perasaan ni...benci!!! tak suke...blah lah dari otak aku....sebab ko mood aku takde..hilang terus...BEnci!!!!!!!
ARgghhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, December 18, 2010

kejohanan olahraga KMJ

huit3x...salam to everybody...
yeay...seperti tajuk yg tertera di atas...
haha...
kejohanan olahraga kolej matrikulasi johor....yg berlansung hari nik....
best gile plus penat.....yg pnting otak aku penuh dengan warna purple sekarang ni...dah berjangkit dengan syue lak....mana tak nyew baju blok kami al-jazari berwarna purple yewp....
nak dijadikan cerita..aku dan juga seluruh roomate aku..(ceh..mcm roomate ramai sangat)...masuk 4x400....percaya tak???huh x???
you better believe it guys....then..dari 8 kumpulan kami hanya dapat nombor 4 jewp...boleh lah tu kan....haha....
kejang jugak kaki kejap....tapi adat lah kan...masa berlatih lari2...padan muke aku kan.....tu lah jadik org suke main2....dapat balasan....
then...kejohanan tuh agak meriah..dengan maskot2 yang pelbagai...blok kitowunk maskot rama2...blok D maskot merak..E pulak harimau..F bunga...Blok A lebah (yg aku tgok dah mcm masked rider)...
tp fun sangat..beselah...oh yewp..nasyid hati tuh yg aku masok dapat johan tau...hahahaha....percaya tak???
aku pown x percaya....k...meh tgok pic kitowunk kat padang td..













Friday, December 3, 2010

NaSYiD????







Hola...adeh...penat nyew aku hari ni...nape??? kaki aku lenguh lah...ape tak nyew..dari kol dua pai kowl 6 lbih dok dlm bas...dari tangkak gerak muar gerak kluang....haishh....ermm...tp nak balik punyew pasal...hehe...ermm...aku adew cite best tok entry kali ni....mesti kowunk dah tahu kan...coz you all dah tgok  tajuk yg tertera di atas kan...
ermm..yargh..nasyid....percaya tak aku yg brutal dgn kawan2 sbrutal aku wakil nasyid???haha...u better believe it guys...coz it is real...aku yg tgh tido di waktu pebincangan nasyid itu berlaku tlh dipilih selaku solo..jahat tak member2 aku...haishh...tp for the sake of PDT group aku wat jugak...haha....kadang2 kelakar jugak bila dok tgok balik rakaman pertandingan uh...yelah...lagu ntah pape je nyanyi..boleh lak gelak2 atas pentas lagi...gaya2 yg dirancang sume dowunk tak wat...boleh lak jadi kayu atas pentas uh...
comel tak kami????
eh...aku lupe lak nak g tahu sape yg masok eak...haha..meh aku perkenalkan ahli kumpulan kami yg diberi nama
RAUDHATUS SAKINAH.
aqu....syue...madi..ida..da...pipah...azie..bella dan adib....hah...ni lah bebudak nyew...yg dgn selamba membuat bising ketika di dewan pertandingan...dan kami juga hantu gambar....meh tgok pic2 yg kami sempat snap tok tatapan di masa depan...

Tuesday, November 30, 2010

argghhh!!!

T.T...
kenapa???
result aku....nak kata terok..taklah sangat...tp still tak puas hati....but i can accept it....sebab aku tahu salah aku..aku yang banyak main2...hehehe...
okeh...ish..malam ni sangat menyimpan memori seram unuk kami warga blok c...dan maybe warga blok D 
kenapa???
kerana kami tengok histeria secara live...aku x leh cerita lebih2 kat sini....tapi apa2 pun itu antara pengalaman yang menyeramkan sepanjang aku ada di sini....mungkin disebabkan tekanan nak dapat result....
hurmm...ramai jugak yang terkejut plus lemah semangat tadi....ada yang menangis...yang menggigil...tak kurang juga yang terkedu..tapi yang aku tak puas hati budak lelaki datang tengok macam ada pertunjukan circus kat blok kitorang...siap lea ketawa2 lagi..tak faham aku...
Alhamdulillah...roomate aku dan aku x knapa2....kami dapat menghadapinya...cuma dua orang member aku yg lemah semangat....mungkin sebab terkejut...tapi syukur aku and syue cepat2 bawak diorang ke masjid...sambil2 tu kitorang baca lah apa2 yang patut...
bila keadaan dah reda..kitowang terus ke cafe..lapar kot....mkn kat bilik...malm ni kitowang tido sambil dengar yassin dalam bilik...tenang sikit hati ni...nak kata berani tu x lah berani sangat and nak kata takut tu taklah takut sangt..tp aku ttp admit sedikit sebanyak ade jugak perasaan takot tu...mana taknye..lepas dengar je budak tuh menjerit hisrteria...satu blok lari ke masjid..termasuk budak blok d...(masa tu tgh ada perjumpaan)...dah macam kambing keluar kandang..mencecet-cecet sume lari..termasuk aku  
okeh lah...aku dah ngantuk..nak tido..lagipun..dah cuak ni...bulu roma dah naek..hehe...k..assalamualaikum...
p/s : aku masok pertandingan nasyid..doakan kumpulan kami menang k..hehehe....

Monday, November 22, 2010

jalan2!!!!!

Hoyyeeaa!!!!
wat a happy weekend!!!! love it so much and it will not going to be erase from my memory...heheh
statrting with no plan...but it end with such a joyfull and hapiness moment...
bermula dgn rancangan ke Kuala Lumpur tetapi ditukar ke Melaka Bandaraya Bersejarah atas sebab2 yg x dapat dielakkan.....
kami ke rumah madiha rafiqah...bertemu muka dgn Ibu,mama,umie..dan bibik...tidak dilupakan adeq2 madi yg cute miut dan peramah...memula je agak sombong.. hehe
maka berkenalanlah aku dgn rais,ila,yas,wan,raihan,rabbani,ryan,afiq, dan juga along...
hari pertama...tepat pukul 7 malm..kami menanti ketibaan putera2 Kmj...iaitu  wan,zube,nas dan izmi..juga seorang lagi insan yg aku x kenal...kuang3x...
dengan menaiki jentera berkaki dua mereka dtg dgn penuh gaya...wahaha...nyampah...malam tu kitowunk makan soto..(kami yg masak k...lalala~)...nugget,buah..izmi dgn penuh selera membaham nugget2 didepan mata tanpa mempedulikan orang lain yg berada di sekeliling nye..haha...lepas kenyang perut semua dok lepak kat luar...buat apa???saja duduk2...then...kitorang duduk bersila dan main satu permainan...
alah..lebih kurang cam main tepok2 je...haha..tapi fun..sebab kalau kalah kene denda ko..
tiba lah giliran izmi didenda dan denda nya adalah mengucapkan I love you pada da....
dan korang nak tahu apa iz buat???
dengan penuh gentleman..(kononnya)..die masuk dalm rumah..dan berlindung di sebalik pintu...tetiba die keluar menuju ke arah da..dgn menghulurkan jam yg sebenarnya milik wan dye melutut di depan da dan mengucapkan...
"oh macik..I LOVE YOU'' dan kitowunk pon bergelak ketawa dgn sesuka hati menyaksikan adengan denda itu yg onuh dramatik..hahaha..
esoknya..kami semua ke DP dan MP..hajat utama.nak tgok harry potter dan juga ke bookstor cari novel...dan kami memilih tempat duduk di belakang sekali...kuang3x....pandai budak ni pilih spot ea..hish3x....
perancangan pertama petang tuh juga nak g pantai..tp memandangkan wayang habes pukul 6 lebih perancangan ditunda keesokan hari...dan yg lebih menggembirakan..ibu dan adeq2 ikut ke pantai!!! yea!!!!
maka..pergilah kami ke pantai...izmi tak ada sebab die dah balik muar....so...mandi manda lah kami sambil menjaga adeq2...
klimaks percutian ini adalah di saat aku hampir lemas di situ!!!! arrgghH!!!..tercungap-cungap aku mencuba untuk kembali ke dasar...kesian idaa..aku tarik die..dan dia sekali  tenggelam dengan aku...aq cuba untuk menyelam dan perdi ke tempat cetek..tapi kaki aku x dapat digerakkn..aku dah tenggelam timbul...
hero?? mesti korunk ingt zube..huh..lupakan..dye jauh dari aku masa tuh..hero aku adalah ida dan juga nas...mereka yg selamatkan aku...I LOVE YOU!!!thanks a lot guys!!
then aku ke pantai..duduk sekejap..amik nafaz,,dan menangis di bahu ida...hahahaha..
alah..tp kejap je..x lama lepastu aku  main air balik...tp kali ni tak ikut diorang ke tempat yg dlm lah..hajat hati nak belajar berenang tp belajar lemas pulak..hahaha
so..ptg pon menunjulkan diri....kami bersiap..bilas badan dan destinasi seterusnya???
JONKER WALK!!!!...
tp kitowunk terpecah..haha..aku jejalan dgn zube..
beli topi..beli beg..beli kotak pensel..t post depan aku upload pic2..ni tak sempat nak upload lah...g pun gune lappy madi ni...lappy aku di hostel...x bawak! lalal~
ok lah...sampai sini je post kali ni...bebila aku cerita lagi k...haha...bibik masak kari hari ni,,aku nak g makan,,,hahaha...hoyyeeaa...nice trip..nice memory..nice things...hehe...MMUUUAAAHhh buat you all...







Saturday, November 13, 2010

balek Tangkak???

huhu...
akhirnya....masa yang dinanti...
telah tibe..dtg menjenguk dan xkan berundur,,,
masa untuk kembali melangkah kan kaki...(dgn kasut terkopak)
ke KMJ...
dan kemudian bercuti kerana menyambut RAYA HAJI..di rumah 
silap...di bilik..c2.17...bersendirian..kerana..
roomate balik lambat...
ohohoho..alangkah sedihnya...

Wednesday, November 10, 2010

Serba serBi Tak Kena

Assalamualaikum...(jawab jgn x jawab)
kenapa serba serbi x kena???
aku tak tahulah...makin hari nak balik KMJ makin aku serba serbi tak betul...
serba serbi lah senang cerita...aku pun x tahu kenapa...
dalam hati aku sangat berharap semua akan kembali normal seperti dulu...
tapi aku tahu semua tu pasti takkan berlaku dan takkan terjadi...
aq tak pasti sama ada keadaan ni akan berunbah...
aku buntu..
aku keliru..
namun..inilah risiko yang aku kena tanggung...
aku yang pilih jalan ni...
aku yang buat keputusan ni..
baik buruknya aku kena pegang..aku kena junjung...
namun aku gembira dengan pilihan aku...
aku tahu apa yang aku buat...dia pun dah dapat gembirakan aku...and aku bersyukur kerana aku tahu
keputusan aku betul...
Semester 1 membawa seribu satu suka dan lara...
Semester satu membawa seribu satu senyum dan tawa...
Semester satu juga membawa seribu tangis dan hiba...
Semester 2???
...................................................
msih tiada apa-apa...
mengharapkan yang terbaek untuk semester 2..
untuk kembali normal seperti dulu pasti tidak mungkin..
hati yang telah terluka sukar disembuhi...
hanya kata maaf yang dapat aku hulurkan sekali lagi...
maafkan aku...
maafkan aku.. 
maafkan aku....

kesedihanmu..kesedihan kami jua

Assalamualaikum...
pertama sekali marilah kita sedekahkan Al-Fatihah utk arwah ayah
rakanku yang telah kembali kepada yang Esa merangkap salah sorang abangku di KMJ iaitu Serviteur de Dieu 
atau nama sebenarnya Ryan Rizki.
Semoga arwah ayah nya berada di tempat-tempat org yang beriman dan dicucuri rahmat Allah Yang Esa.
Ku harapkan along kuat dan tabah menghadapi semua ini.
Kami tahu kau sedih..namun kami juga tahu kau kuat...
kesedihan mu ikie adalah kesedihan kami jua...
org yang menyebabkan kematian ayahmu jua telah ditberkas...
kita serahkan semua kepada undang-undang,,,
dan harap dia akan menerima balasan yang setanding dengan perbuatannya yang kejam itu.
selepas ni..kau tidak boleh bersendirian lagi ikie...kau masih ada keluargamu yang lain..
kau masih ada kami..rakan-rakanmu...
jangan pernah rasa sendirian...
Allah sentiasa disisimu...
kami juga sentiasa ada untukmu ikie...
bersabarlah......

Saturday, November 6, 2010

hujan....

hujann.......
aku memang suka hujan...sejuk je...lepastu bunyi hujan yang kadang2 buat aku tenang..(hujan renyai)....tapi masalahnya aku anti satu je bila hujan ni...apa??
GURUH...aku memang cukup anti dengan guruh..takot sangat...rasa bergegar bila ada guruh...

pernah,kat kolej..dalam bilik..tengah sedap-sedap tido..guruh berdentum 3 kali..kuat sangat...aku ingat aku soarang je yang sedar masa tu...dalam hati aku dah fikir macam-macam dah...
contohnya;
*dah nak kiamat ke??
*apsal bergegar ni?? ada gempa bumi ke??
haha...tetiba terdengar suara...
''korang..aku takot...''
aku tak ingat itu suara sapa...madi ke,ida ke syu....yang pasti lepas tu semua berkejar ke katil madi..satu katil 4 orang...haha...

tengah hujan sebenarnya ni....dengar tak bunyi hujan???haha..mestilah tak kan..aku je yang dapat menghayati bunyi nye..lalala~
selalu nya,kalau aku nak cari idea untuk diluahkan aku ada port baik punye...iaitu di anjung rumah aku....kenapa??
korang tengok lah sendiri kenapa aku suka cari idea kat sini....
hah...ni lah anjung rumah aku...yup..memang nampak buruk..tapi kat sini lah
aku memerah otak mencari idea...




permandangan depan rumah aku...cantik tak???
tanya lah sesiapa yang pernah datang...lau aku, mesti lah cakap cantik...


ada ala-ala tepi pantai tak??hahaha
so..dah tahu kan tempat aku perah otak??
hurmm..masa aku perah otak kat sini tetiba hujan pulak turun..tu yang nak tulis pasal hujan tu...tapi..nampaknya lebat...dan GURUH berdentum!
xSUKA!!!
aku nak masok and na shut down..kang x pasal-pasal disambar petir lappy aku ni camne??merana aku mey hunn!!..
k....sekian tok kali ni ye...
assalamualaikum....
sweet....hee



Friday, November 5, 2010

haish....hahaha

haishhh


salam....ngee~
nampaknya ''haish'' akan menjadi ayat favourite aku lepas ni..kenapa?? aku pun tak tahu...
hurmm...ternyata duduk di rumah saat cuti memang membusankan....walaupun ada kawan-kawan yang cuti sama dengan kita..tapi nak nampak batang hidung pun susah..yelah sebenarnya malas nak gerak...


nak tahu tak apa aktiviti aku sepanjang cuti??
*makan
*tido
*online
*makan
*tido
*online
*makan lagi
*tido lagi
*online lagi
dan kebanyakannya memang tido...
makan..makan dan makan




tido..tido dan tido
unline...unline...dan unline lagi




konklusinya memang aku balik bercuti untuk menambahkan berat badan yang dah sedia berat ni....hajat hati duduk dirumah nak turunkan berat badan...tapi hanya tinggal kenangan sahaja...sob3x...
bila dikira-kira...baru 2 kali aku keluar rumah sebnarnya...satu,aku keluar dengan besties aku..Ila dan Dyana...tu pun pergi BONZAI je..nak jenguk dyana yg kerja sementara cuti kat situ...
kedua..aku ikut mak ayah aku ke JB..pergi rumah sepupu aku....
tu je lah aktiviti luar yang aku buat....
kadang0kadang nak online pun agak malas...tapi tak ada kerja lain..online lah juga...nasib baik ada lappy ni...
hurmm.....


tak sabar nak balik kolej....memanglah nanti busan sebab belajar..tapi sekurang-kurangnya ada gak benda nak buat iaitu belajar...tapi bila kat rumah..mmg aku bosan..mana tak nya aku duduk sorang2...mak ayah pergi kerja..adik2 sekolah...tinggal aku,dan kucing2ku..tu pun kdg2 kucing2 tuh merayau ...


papepun..aku rindu kat kawan2 aku...terutama...tettttt!!!!itu yg pnting...lalala....hehehe...
k...aku nak pergi mandi...dah petang sangat ni...nanti kang mak aku bising anak dara tak mandi....hahaha...
ha..baru je tulis dah berbunyi dah...
''ye mak..nak tutup lah ni..nak mandi..''
hehe...k...so long...nantikan entry baru aku ye..
wassalam

Thursday, November 4, 2010

A+B+C = ABC......

Abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.......haha..dulu masa sekolah tadika addicted sangat dengan lagu ni...hari-hari nak nyanyi...abc..abc...tapi post kali ni bukan nak menceritakan tentang abc sekolah ni...tapi Air Batu Campur...nama singkatan ABC....
ni sebenarnya abc kat kolej...heheh
 
Dipendekkan cerita memang dari kecil aku suka makan ABC..senang kata yang sejuk2 semua aku suka makan..terutama ais..hehe..bak kata ayah aku
''kau ni makan air batu macam makan keropok! "
haha...bila aku diperkenalkan dengan insan-insan seperti DEE DYANA,ILA KHALILAH,UMIE OHH UMIE..x ketinggalan  ANGEL VS MIOT...dan rakan-rakan seperjuangan lain makin gila lah addicted aku terhadap ABC....waktu itu jika ada kesempatan pada petang hari..tak kira lah selepas kelas tambahan atau bila-bila..pasti motor-motor yang ditunggang oleh penunggang tanpa lesen seperti kami akan bergerak ke satu kawasan bernama ''BONZAI"..kerana disitulah subjek idaman kami dijual..iaitu ABC!



ea..nanti bila2 aku upload gambar mereka..dan juga kawsan tersebut untuk tatapan kalian..dah kene seru dengan mak aku ni...hehehe...
wassalam

Wednesday, November 3, 2010

Black and white vs green

argh....
kenapa ni??kenapa semua hijau ni????

hehe..mesti inilah kata-kata korang semua saat melihat wajah baru blog aku yang tak cantik ni....
hijau??
kenapa mesti hijau???
sedangkan aku adalah antara peminat setia warna hitam dan putih???

hurmm...aku sendiri pun tak tahu lah....roomate aku (ida@makcik) suka and fanatik sangat dengan warna hijau...aku tak kata aku terpengaruh dengan warna kesukaan dia ni...tapi entah kenapa..secara tiba-tiba aku dapat rasa apa yang ida kata selama ni betul..hijau membawa ketenagan..hijau ni buat kita rasa tenang,damai,aman....I fell fresh when I saw green things...like the trees..leaf..and so on....

hijau3x!
kenapa tidak biru???sedangkan biru juga warna ketenangan??biru....biru..aku tak nafikan ia juga boleh membuat kita rasa tenang...kerana warnanya yang lembut....entahlah..aku rasa hijau lebih membawa me=aksud damai dan tenang berbanding biru...cuba korang masuk ke dalam hutan...mesti rasa segar kan...warna kehijauan..flora dan fauna yang pelbagai..bunyi2 unggas..serangga...rasa damai sangat...


oleh kerana itu aku buat keputusan untuk merubah wajah page aku..dan mengambil subjek pohon buluh sebagai wallpaper...buluh??? tumbuhan yang kuat...dan banyak kegunaannya...hurm..

hitam dan putih...black and white...just love it..once i like red..and until now red is one of my favourite colour..tapi ia tak boleh kalahkan warna hitam dan putih dalam hidup aku...hitam..warna yang membawa banyak erti..contohnya..hitam itu sesuatu yang sofistikated,dramatik..warna yang abstrak....malah ada juga segelintir mendifinisikan warna hitam sebagai warna kejahatan..terpulang kepada induvidu untuk mentafsirkannya....namun bagi aku..black suit me well...

putih pula kata orang lawan bg hitam...putih melambangkan kesucian..kejujuran..kebersihan....

pada aku hitam dan putih memang sesuai bersama...dua warna ini boleh digandingkan dengan warna2 yang lain...dan ia takkan nampak pelik....
 
namun konklusinya disini...anda yang menetukan warna kegemaran anda...anda juga adalah insan yang menentukan makna dan tafsiran untuk warna2 tersebut..setiap insan mempunyai pandangan dan pendapat yang berbeza....maka..terserah kepada anda untuk membuat pilihan dan perbandingan....

bagi aku..semua warna itu cantik dan ada maknanya yang tersendiri...hitam dan putih menjadi warna pilihan tetap aku..anda pula????
colours can changes our life!!..colours can make us happy..colours can change our feeling...so..what are your colours????..
Wassalam....



Tuesday, November 2, 2010

My Family.....

hai3x!!!!

semua orang mesti sayang dengan family mereka kan??? aku pun tak ketinggalan..bohonglah kalau aku x sayang family aku...haha....family aku ade 7ahli (termasuk kucing aku)...hehe...memula sekali meh kenal dengan ayah aku....nama beliau En. Md.Noh bin Ismail....
haha.....(aku x tahu anak sape yg ayah aku ngah kendong tuh....anak sepupu aku kot..)....nak kata ayah aku garang..tak jugak..tapi nak kata sempoi sangat pon x jugak...dia tengah2 lah..tapi satu je lah..kalau dye dah start membebel..kalah mak aku...lagi berbisa tahap gaban telinga aku nik...ahaha...tapi lau masa dia tengah sempoi memang best lah..kerja mengenakan mak aku...kadang2 aku dok lalu depan dia..nanti mesti dye sepak punggung aku x pasal2...pastu ketawa sensorang...aku teringat sati masa tuh...aq nak sangat minum air nescafe...masa tu aku form 4....aq mintak ayah aku buatkan..kenapa ntah..merayu-rayu aku mintak dye buatkan...ayah aku lea wat muka doposen lak..pergh...samapi menangis-nangis aku merayu..aku pun tak tahu kenapa aku nak sangat dia watkan masa tuh....tapi last2...mmg dia x buat...hoho...kesian aku.,.wat penat je aku nangis..nescafe x dapat..ketawa yang dapt...haishh...mak aku lak dye punye nak mendengki aku...dia lea lak cerita kes memalukan tuh kat sedara mara aku..fuhh..mmg aku jadi bahan gelak je pastu...(sabar2)...

ni lah scooter aku yang mak aku x reti x bawak..
kuang3x..
hah..ni pula mak aku..Pn.Rohana bte. Beram...amacam??ada muka aku x???lalala~....mak aku belum pandai bawa kereta g....dye masih belajar..jadi..die ke sekolah menaiki motor...haha...kesian pula...aku suruh
 gak dia pergi sekolah naik skuter aku...apa x nya..motor dye bawak uh dah mcm nak nazak je aku tengok....tapi dia xnak..xreti dia kata..haisshh..punya lah senang bawak scooter....pulas je...tu pon susah ke mak???....hahaha,,kelakar betul....
ha...mamat poyo nik adik lelaki aku......nama beliau..Muhammad Hamdan bin Md.Noh....baru berusia 16 tahun...tapi dah tinggi bagak..(lebih tinggi dari aku..menci2x!! )....kerja dia membuli aku....haha...adik buli kakak..bgus tak??...dia nik aku tak tahu lah nak explain macam mana....dia balik sekolah pergi kerja...kerja kat bengkel kereta...satu hal tentang dia ni adalah..aku suka backup dia walaupun dia suka buli aku...kalau dia gaduh dengan adik aku yang kechik..aku backup mamat ni..haha..aku biar je adik aku yg pempuan tu..(kakak yg berat sebelah..hehehe)...lepastu..kalau dia nak beli kasut,baju dan lain2..dia akan mintak pendapat aku...dan dia juga kaki BODEK!!!...mulut manis..aku nak beli hp pon gune wet raya aku..tp dy???haisshh..ayat mak aku sikit terus dpt free..mak aku belikan...XADIL!!..dan bila aku wat muka dia akan wat muka bangga sambil menunjukkan ibu jarinya kepadaku...mmm
                                               .
yang selendang hitam tu adik perempuan aku..Nurain Fatihah bt. Md.Noh...12 tahun...baru je lepas UPSR....dye pun macam abang dia..tinggi..(tapi blom lebih tinggi dari aku ea..)....dia ni kuat sukan...dua kali olahragawati kat sekolah dia..(jeles aku..).....pergi pertandingan Tenis peringkat negeri...x suke3x...(sebab aku xsuka sukan..)...dia ni sakit sebenarnya...jantung berlubang..tapi entah macam mana doktor pun pelik macam mane dia boleh aktif..dia ni lah yang selalu dok gaduh dengan abang..(nama gelaran untuk hamdan )...

hah..yang dua ekor ni adik2 aku jugak..yang putih ni mak kepada yg hitam nik...sebenarnya anak2 dia ramai..tapi dah diambil orang.,..(sedih aku )....yang putih tuh nama dia PUTIH....anak dia ni lak SEPET....haha..masa aku duduk sorang2 di rumah mereka lah yang menemani aku......
last but not least...of course lah aku kan....hahaha....aku x nak cakap apa2 pun pasal diri aku...sebab aku x kisah apa orang nak cakap tentang aku..aku tahu siapa diri aku....jadi terserah pada anda...untuk mendifinisikan diri seorang NURHIDAYU....ngee~~
so.....ini lah family aku.....haha....aku syg family aku...dan aku rasa kamu semua pasti menyayangi keluarga kamoo juga kan.....hee~!
WASSALAM......



Monday, November 1, 2010

Assalamualaikum w.b.t..


hurmmm...aq sudah berada di rumah sekarang ni..namun apa yang menyedihkan aku ialah aku bosan..tapi mujur ada lappy kesayangan aku ni..jadi walau macam mana bosan aku pun..aku masih lagi boleh online dan memasuki juga meng'update' blok aku yang sangat tidak best ni....
kadang2 tu aku sendiri tak tahu cam ne lagi nak update benda ni...sebab aku x pandai nak ber'blogger' ni....aku masih baru dalm dunia blogger..jadi harap maaf kepada sesiapa yang membaca blog aku ni...


jujur..aku sangat cemburu melihat blog rakan2 yang lain..seperti SECRETMAGICBOARD (amir junaidi), SPECIFIC MEWARNAI KETELITIANKU (ayin), NO ANSWER (izmi) dan lain2 lagi...kenapa??sebab blog diorang sangat cantik dan sgt up to date dibandingkan dengan blog aku ni...terutamanye blog Amir...cantik sgt...lau boleh aku nak buat macam tu..tapi x kesampaian...sebab aku x pandai..uuwwwwaaa..(T.T)....aku perlu belajar lagi untuk maju dan kukuh dalam aktiviti blogging ni...




belajar itu adalah satu kemestian untuk..we live for study...x kira umur..semua akan belajar....dari kecil lagi kita dididik untuk belajar...masa kita masih bayi..kita belajar meniarap.kemudian merangkak,kemudian duduk.berdiri dan berjalan..dan bercakap..then,kita dihantar ke sekolah....tadika atau taska...belajar membaca,mengira,mengeja,menulis....sampai lah kita masok sekolah rendah...belajar BM,BI,MT,AG,....SN
masuk sekolah menegah pulak ada mata pelajaran baru..macam KH,GEOG,SEJ,BIO,FIZ, dan juga KIM....x kurang juga sekolah yg mengajar mata pelajaran seperti TASAUF ISLAM,PENDIDIKAN ARAB,AKAUN,PERDAGANGAN dan lain2 lagi...


sambil kita belajar akademik,kita juga belajar dari segi sosial..seperti kemahiran komunikasi,sukan dan sbagainya....semua perkara-perkara ni bermula daripada pembelajaran....bukan lahir2 terus pandai ini dan itu...mmg tidak dinafikan ada insan2 terpilih yang lahir dah pandai dan cerdik...mereka insan2 genius yang dipilih oleh Yang DI ATAS..
kita sebagai hamba biasa..haruslah sentiasa mendalami ilmu pembelajaran....


"bacalah"
kerana membaca akan dapat menambahkan ilmu di dada....


macam dah banyak pulak aku membebel...sampai sini sahajalah....hehe....
wassalam~

Friday, October 29, 2010

Penat!!!!

salam....
hai3x....

aiseh..penatnyew aku...kenapa??? baru jew sampai umah..bergerak dari KMJ pukul 2.30 ptg tdi dan tibe di rumah pada pukul 7.30 mlm...ahai..sakit pinggang aku dibuatnyew....tp time kasih kepada pakcik tersayang yg jemput aku kat tangkak.....hee~~...dye ada hal..terpaksa lah aku ikut dye g batu pahat kejap...g anew?? kg seri medan batu pahat.....

hurmm..akhirnyew...cuti sem yg dinanti tibe jua...last paper tadi sebelum balik adalah biologi...
alhamdulillah...aku dapt jawab...(tapi tak tahu lah betul ke tidak )...aku men bedal jew tadi..mmg lah masuk apa yg aku baca...sebijik2..tp still aku rasa bnyak salah....tp aku agak puas dgn biologi aku berbanding dgn paper2 yg lain....lalala~

arghh....ape2 pun aku dah tibe rumah..dan ape yg aku tahu..aku nak tidow!!! puas2x....hahaha...
ZzzzZzzzZzzz

Monday, October 25, 2010

haloo!!!!!

hai3x....
bertemu kembali....wah...nmpaknyew aku semakin aktif menulis.....dan aku uga menyukainya...walaupun x lama lagi ujian akan menjelang nmun aq tetap nak unline...ta kira2...lalala~~

bailklah...agak2 korunk entry kali ni tentang apew???....
hurm...
cube teka....aku tunggu ni...mana tahu korunk teka betul kan....
lea lah jdi tukang tilik ke nanti...hahaha

hurm...actually entry kali nak cerita sal 'hantu'....bohong lah kalau korunk x tahu pape pasal nik....semua tempat,,,bnyak atau sikit...pasti ada kes2 berkaitan dgn benda ni.....bohong jugak kalau aku kata aku tak takut...hurmmm....

tapi dlm takut2 tuh..ttp nak tahu pasal benda ni kan...bila bercerita tuh mcm best...pastu nanti tido malam siap lah..berpeluk-peluk....utk insan2 yg duduk asrama mesti lagi bnyk cerita tntg benda nik kan...
hurmm...dulu masa aku duduk asrama pun bnyk cerita tntg nik...yg kene hempap lah...yg kene kacau lah..macam2 ade....

ada satu kes tu...di hostel lama aku...adelah seorang kakak tuh...dye pergi gosok gigi..malam2....(beselah...x gosok gigi t kang tido dgn mknn x seda plak kan..)...tgh dye dok sedap nikmat menggosok gigi dgn ubat gigi..( xsilap aku colgate)...dye perasaan ada org sebelah dye...kalau kau..tgh gosok gigi..mesti kau nak tgok org kan...so..dipendekkan cerita kakak tuh pun tgok...dan alangkah terkejutnya dye apabila melihat,,,sebelah dye tuh org tgh gosok gigi pakai pisau dan penuh dgn darah...kakak tuh pengsan dekat situ jugak...

hurmm..itu salah satu dari cerita kat hostel lama aku...asrama kan..biasalah tuh...ada satu dom kat hostel aku tuh..dah jadi tempat jin beranak pinak dah....dom uh mmg x pernah bukak sebenarnyew...tp nak dijadikan cerita,masa taun aku masuk,mmg ramai...so..dom tuh kena bukak..sbb budak2 takda bilik,,,,tp yg duduk dlm bilik tuh semua kakak2 dari kelas KAA...(aliran agama)...dan...memula aku tak tahu pun bilik tuh penuh dgn benda tuh...sampai lah ada satu kes histeria besar2an di ostel..(tp time tu aku outing balik umah)...yg kene lak tu kawan aku....

rupenyew malm tuh diorang buat mlm hati ke hati...cerita masalah diorang...ada sorang kakak tuh meraung panggil mak dye..(yg dah mninggal)...dye rindu...tibe2 kawan aku histeria...ramai lak uh...hurmm...sian kawan2 aku...dowang nmpk gule2 lah...pastu bayangan wanita lah...

adew senior tuh tnya kat kawan aku yg histeria tuh...dye tnya..
'kau sape?? kau nak ape??"
"aq cari anak aku...aku nak anak aku..."..(kawan aku jawab...suara dah berubah)
"sapa anak kau?"
"Rabiatul sarah.."...kebetulan,.,,nama kawan aku yg kena tuh Arbaatul Sarah..hampir sama dengan nama anak bnda tuh...
senior tu pun kata..
"ni bukan anak kau..anak kau xde kat sini....''
tp bnda tuh tak nak pergi..so,,kawan aku tuh ayah dye amik bawak balik rumah....hurmm....aku xde masa kejadian..agak rugi x dapat tgok..hurmm....

ish..k lah..aku cuak nak tulis banyak2 nik...kang x pasala2 kang....k lah...cau...
assalamualaikum....

Sunday, October 24, 2010

ARGGGHHHH!!!!!!!!

Mkin aku xnak pikir....mkin lak ko dtg....aku xnak pikir ko lah...ko lea blah dari otak aku x!! apsal lah ko nik menyerabutkan otak aku....aku benci tahu x...aku sakit...aku luke...

msti korunk tertanya-tanya kenapa dgn aku ni....hahah...actually aku okey jew...( tak tahusebenrnya tgh gila )....
hurm...suah jadi seorang pelajar kan....mkin nak periksa mkin banyak halangan dan cobaan....ape lagi kepada budaq2 otak jahat cam aku...biasalah..budak kechik kan...ade je salah aku yg org nmpak...

tp aku x kisah pun..asalkan anku gembira...yelah..walaupn maybe maaf aku kepada insan yg berkenaan ibarat mcm tanam tebu tepi lidah...tp aku tahu apa yg aku buat....aku dah mintak maaf dgn ikhlas n its up to them....mm aku dah kehilangan kawan kerana sikap aku...tp aku kan kuat...so..x penting kot....
aku masih lagi boleh hidup..xmati lah lau aku xde kawan..cume x keruan je..lalala~~

ape yg aku tahu...aq dah biasa hidup sorang..mungkin nmpk mcm bohong..tapi itu yg aku rasa...biarlah apa org nak kata...AKU ADALAH AKU DAN AKAN MENJADI AKU SELAMANYA....xde ot=rg boleh merubah aku selain diri aku sendir..dan aku x mahu ubah diri aku...kenapa????
sebab aku suka diri aku....budak jahat....budak kejam???

pendekkan cerita..biarlah aku hdup dlm dunia aku sendiri....kan??
wassalam.....

Friday, October 22, 2010

aq budak jahat

Tak ade benda sebenarnya yg aku nak tulis...tp bila aku terbaca blog seorang insan itu...baru aku sedar,,,aku mmg jahat....jahat sangat....walau mcm mane org ckp aku baik,aku comel n wateva..aku tahu aku mmg jahat....


budak jahat...


























sifat aku buat org mudah berteman dgn aku...sifat aq yg mesra mungkin mnarik perhatian insan itu...


kawan2...
boleh tak ajar aku supaya jd budaq baik???
boleh tak ajar aq supaya x kecewakan org???
aku ni jahat sgt...
aq hidup dalm dunia ego aku...dunia budaq2 aku....


mmg....realiti korang semua nmpk aku ceria...aku hepi...aku senyum..ketawa...usik2 org...tp dalaman???
aq saja yg tahu....mungkin org ingat aku mmg budak yg x padan kechik..suka menyakitkan hati org...suka mengacau org....hati kering...thunya nak enjoy jewp..( beselah..budak2 lah katakan)
tp sapew yg tahu...dlm diri aku ni adew aq yg lain..'aq' yg org lain x nmpk....'aq' yg aq sndiri nyorokkn dari korunk supaya korunk xtahu sapew 'aq'....


walau rapat mcm mane pun korunk xkan nmpk 'aq' tu....'aq' yg lemah..'aq' yg kuat nanges...'aq' yg lembut....haha...lembut ke aku?? hnya aku yg tahu...
walau mcm mane kuat pun aku...walau mcm mane kering pun hati aku....dlm...aku msih lg perempuan...yg hati mudah terguris....mudah terasa....jahat??kejam?hipokrit??
ye...aku akui....


dye buat aq sedar aq mmg jhat....aq mmg ptut x de kawan kat dunia ni kot....hurmm...dlm ramai2 kawan aku sejak aku sekolah rendah...xde sorang pun yg faham aku....mereka hanya kata..
''ayu,aku faham kau...aku kenal kau..."
tetapi realitinya...TIDAK....yg diorang kenal..yg diorang nmpk..yg diorang tengok dan yang diorang kata bukanlah aku.....


susah utk mengenali sifat seorang NURHIDAYU BT. MD.NOH....even my mom n dad x kenal aku yg sebenar....


dan aq x mengharapkan korunk kenal aku....even si 'dia' yg special dlm hidup aku.....krn aq tahu sukar tok menembusi lubuk hati insan seperti aku....


tp jgn risau....
aku akn sentiasa senyum...
sentiasa ceria...
sentiasa hepi...
sentiasa ketawa...
dan sentiasa bercerita utk korunk.................


aq mintak maaf....
aq budak jahat.........





Thursday, September 9, 2010

RAYA...

Selamat Hari Raya..kepada saudara serta saudaro..setahun hanya sekali mereyakan hari yang mulia ini....
hee~~
aq suke sgt dgn hari raya nik...knp??sebab inilah masa nak dptkan baju kurung baru secara berpukal...wakakaka,,,,,xdelah....juz kidding...tp lau boleh mmg nak bnyk...tp kite kene berjimat..kan???
Bila cakap pasal hari raya nik..bnyak sgt kenangannyew...bila aq dok tgok sepupu2 aq yg kechik2..aq teringt lak masa aku kechik2 dulu...
haha..hari terakhir pose atau hari kedua pose..semangat dok kat depan tv ( salunye TV3 ) nak tgok pengumuman Raya...aq,adeq2 aq n sepupu2 yg hampir sebaya dgn aku ( padahal aq pling tue ) kat tangan masing2 sedia dag mercun ngan bunga api..yg kecik2 cume mercun pop2 tuh je..xlea lain..hee~~..
bila kuar je muka atok yg kai songkok siap samping yg dok kat sofa je kat tv tuh sume diam...tunggu dye cakap...
bila terdengar je kata2
"TARIKH HARI RAYA AIDILFITRI JATUH PADA HARI ......"
sume dok menjerit,lompat2 cam katak..cam org ta betul sambil kata yeaa!!esok raya..esok raya...pastu berkejar ke luar....bukn wat pe pon..men bunga api..depan umah atok aku tuh mmg dah ramai bebudak bujang men mercun..angkat kaki juin sekali lah...masa tuh la..skunk dah beso tgok dari jauh je..nak dtg dekat segan...tp kekadang aku wat budoh je..juin gak..hak3x!
bile dah lapar dok menyibuk pergi warung umah atok aq..time org dok sibuk sediakan juadah tok raya..time tulah kitowunk sibuk na mkn...kena marah bertempiaran lari....
okey lah...ayah aq dah marah tuh...hee~~ dye soh mandi...tata~~~

Wednesday, September 8, 2010

SaLaM PeRkEnAlAn...

assalamualaikum...
ai sumer....alhamdulillah...setelah lama memikirkan sama adew nak wat blog atau tak..akhirnyew ayue wat jugak blog ni....perasaan? agak hepi even ayue lom tahu lagi pe yg best sgt tntg wat blog..kate kengkawan jd blogger bip best sbb kite dpt sharing dgn org tntg akt kite or pape je...i guess i wanna try it...better late from nothing kan...
utk kengkawan terima kasih kerana bg idea utk ayue mengembangkan bakat penulisan ayue dlm blog...lau x tak tahu la..mesti idea ayue t cume dlm buku je...tak bergerak-gerak kan....
insya Allah..dgn adenyew blog ni ayue nak try menulis dgn lebih giat even jarang bukak nanti..(maklum,sibuk belajar n x dpt bwak lappy ke kolej  huhu...T.T ) 

ketam@ayue akan berusha...chaiyyookk!!! hee

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "