Posts

KEBAIKAN DAN MANFAAT RANGKAIAN PRODUK NADEAR FACECARE

Image
Assalamualaikum..

Hai hai semua...seperti yang dijanjikan, sis nak kongsi kebaikan-kebaikan yang boleh diperolehi daripada setiap anak-anak Rangkaian Produk Nadear.
Ok..seperti yg sedia maklum Nadear ni ada 4 main product
1. Nadear Bamboo Charcoal Claymask
2. Nadear Oxygen VitC Cleanser
3. Nadear 10x Intensive VitC serum
4. Nadear VitC foundation.
Kalau perasan most rangkaian produk Nadear mmg mengandungi VITAMIN C. Kenapa?
Sebab memang diketahui umum, Vitamin C ni elok dan sangat sangat bagus untuk kulit kita. Tak percaya? Boleh la tanya pakcik google, aunty yahoo, abam mozilla..atok IE pun boleh...mesti diorang bg jawapan yg sama dgn sis..hehehe
Okay, tanpa membuang masa, sis kongsi lah kebaikan-kebaikan anak anak Nadear ni ye.

NADEAR BAMBOO CHARCOAL CLAYMASK.


1. Bamboo charcoal ni mmg sgt terkenal sebagai strong detoxifies yg sgt hebat.. kenapa? sebab  dengan pemakaian Bamboo Charcoal ni, dia akan serap semua kotoran, bahan kimia dan minyak dari dalam kulit kita ni.
2. BAMBOO CHARCOAL CLAYMASK …

NadearTeam

Image
Bismillahurahmanirrahim



Assalamualaikum,

Fuh fuh, tiup sana tiup sini.. Allahu, lama sangat rasanya tak jenguk blog. Lama menyepi bukan tak ada..ada je ni..

Alhamdulillah, ni nak kongsi satu berita. Berita sensasi. Berita terkini. Berita apa?
Berita tentang kebaikan yang Nadear dah bagi pada penggunanya... haa..
Nadear ni ada 4 main product. Nak tahu?

1. Nadear Vitamin C Foundation (psst, yg ni laku keras)
2. Nadear Oxygen Vitamin C Cleansing Gel (psst, sis paling suka yg ni) 3. Nadear 10x Intense Vitamin C Serum
4. Nadear Bamboo Charcoal Claymask
pastu, Nadear keluarkn 2 lagi produk baru
1. Nadear Special Blend Parfume
2. Nadear Bell Liptint  (yg dua baru ni, lagi laku keras, sebb mmg bau perfume mereciks, and bell liptint dpt sambutan hangats)
Untuk post pertama setelah lama tak post ni, meh sis tunjuk dulu testimoni testimoni pengguna Nadear, bagi engkorang tahu feedback laku keras Nadear ni mcm mana, next post sis bagitahu kebaikan2 setiap product Nadear utk korang..bisa??
ready?
















Image
assalamualaikum..

I feel like i wanna cried out loud.
Stress with my PSM..
I feel like i wanna give up







Image
Assalamualaikum

5 Feb 2016. Tarikh penutup SUKIP 2016 yang berlansung di UTM
Sis join menari untuk persembahan penutup setelah 1 sem sis tinggalkan tarian...gitteww...
sebenarnya, last minute decision jugak...sebab dapat upah punya pasai..hahaha...plus, as salah 1 cara utk hilangkan lemak...pergh..alasan betul..=="

banyak sis lupa step...zapin Wak Limun sis lupa, zapin arab pun sis lupa...masa training untuk dapatkan step baru pun, terkapai-kapai sekejap..tak bernafas rasanya..badan ni rasa macam tong drum pun ada..berat benau nak bangun...tapi alhamdulillah,hanya 2 hari berlatih..kami perform dgn jayanya...oh..lupa nak mention, kolaborasi dengan IndraRaksa...student SMK kota jaya...talented young people...*sis rasa benau sis dah makin tua..bahahaha* kbye~

Entry 2016

Image
Assalamualaikum

Tak terlambat rasa if aku nak ucapkan Selamat tahun baru 2016....*masih kira awal lagi kan*
Secara am nya aku injak 24 tahun lah...tapi secara rasminya belum lagi sebab aku ni perasan muda dan kira umur guna bulan...haha..paham tak? abaikan~

Entry ni tak adalah entry panjang, tak jugak entry pendek...buat ada-ada je sebab aku lama dah tak  jenguk blog aku ni. Harini 13/January...esok 14/January merupakan hari terakhir aku bergelar staff intern kat MyHVP...tempat aku buat internship aku....

Aq start intern bulan September tahun lepas...and ini merupakan kali pertama ya aku duduk luar daripada negeri Johor tercinta itu...haha...Kelantan pulak tu...makanan manis-manis...12 jam nak balik johor naik bas...at first, sumpah payah gila nak adapt makanan sini... pertama kali aku makan tomyam manis...masa tu kuciwa nya aku...tapi dah lama...alhamdulillah...makan jugak...*budu aku tak sentuh pun*..kehkehkeh~

Dekat 5 bulan aku kat kelantan, truthfully la..aq x keluar jalan2 pun...…

People Change

Image
Assalamualaikum
People change.Yes they do.Do not expect that they gonna be the same. That person who used to be good to you, used to help you, you to laugh with you, used to tell you story or anything, with a blink of an eye, just change to a total damn awful person.
People change. Yes they do. Do not expect that they will stay the same. That person who you used to hate the most, you used to yell at he/she, you used to be annoyed at any things that she/he had done... with a blink of an eye, become the most cherished person in your life 
People change. Yes they do. Don't expect that everyone gonna like you. that everyone gonna love you that everyone will treat you the same as you treat them
If you know something is wrong with your friendship, or your relationship don't just stand there doing nothing don't just sit and think that you got nothing to do with it SOLVE it. Find where the heck is the problem. If it from you, yourself, try to change it even thought you don't like it be a better …
Image
Asslamualaikum...

Mostly manusia ni...orang buat dia tak boleh, tapi dia buat orang boleh.
betul tak? or sis salah?
Yelah..sis tak cakap sis ni baik, sopan santun jauh sekali...sis pun kadang kadang ada masa mulot ni memang biadap terlampau sikit...kadang tak sedar pun masa menegur tu terkeluar kata-kat yang tak sedap didengar...mungkin biasa untuk kita...tapi TIDAK bagi orang lain...
bila kita menegur orang dengan cara tak elok, (means kita tak jaga hati orang tu walaupun orang tu kawan2 kita)..at the end, kita akan dapat teguran dengan cara yang sama dari orang lain...sebab hidup ni berputar...kan?
ni la yg sis maksudkan by "orang buat dia tak boleh, tapi dia buat orang boleh"...faham tak?
kau tegur salah orang dengan bahasa yang biadap...then kau kalau boleh nak suruh orang tegur kau baik2...ni sama je konsep dengan kau nak orang jaga hati kau, tapi kau sikit pun tak jaga hati orang,,, gitu la...
bukan nak kata orang2 macam ni tak baik, or tak elok buat kawan...tapi..kita…